lördag 10 mars 2012

Tjäna pengar på grisar.


Läser idag på DN om att antalet bönder som producerar griskött minskar i landet.
På grund av detta tror grisbranschen genom SCAN att priserna rimligen borde stiga. Bra för bönderna sämre för oss korvälskaren.

Tillgången gris är som vilken som helst annan, den går att investera i. Enklast är att köpa en fond, grisfonden. Det är en ETF, eller en börshandlad fond. Det betyder att den köps och säljs under dagen som en aktie. Inte som en fond som bara köps och säljs till dagens stängningskurs. Alltså är ETFen eller en börshandladfond mer likvid och bättre för dig som investerare.

Här kan du läsa mer om grisfonden som handlas via exempelvis Avanza.

En investerare som bara har aktier i tex Europa och Sverige begår ett vanligt kardinalfel. De flesta saknar alternativa investeringar som inte ska följa börsen utan fungera som krockkudde.

Ett exempel på en alternativplacering är denna grisfond som mycket väl kan vara en bra investering. OBSERVERA! Underliggande tillgång är inte kopplad till våra svenska grisar på någotvis. Det du investerar i är LH lean hog future som handlas på Optionsbörsen i Chicago. Men som du ser på bilden nedan har det varit en ok investering under senaste året jämfört mot Stockholmsbörsen OMX.


Lycka till med era investeringar.

Vänligen
Guldkalven - Marknadsstipset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar