torsdag 15 mars 2012

Investera i oljesektorn, i 5 år utan skatt.

Tanken:
Oljan lär inte bli mindre intressant att äga de kommande åren. Priserna är höga och allt fler konsumenter får ökad möjlighet till den standard vi tills för några år sedan var ensamma om att ha lyxen att leva med i väst.

Möjligheten:
Läser i DN att Libyen inför fem års skattefrihet för att få igån det svårt sargade landet.
Landet har en stor sektor inom olja som nu ska sättas åter i funktion. Varför landet efter befriandet fick denna skatterabbat för de nya ägarna kan vi bara spekulera i. Det vi vet är att vi får företag som inte belastas med skatt i fem år. Det betyder att våra oljebolag i Libyen har en god chans att bli mer lönsamma än de motparter som finns på andra marknader.

Hur:
Initialt så öppnar handeln i en mindre del av företagen, men det är ingen brådska att investera. Det ger oss möjlighet att först se oss omkring efter handelslösningar som kan ge oss möljligheten att investera i Libyen. En möjlighet kan vara att använda syntetiska lösningar alltså inte köpa aktierna direkt på börsen. Det är en lättare och säkert vanligare förekommande lösning. Men helst vill vi investera i aktierna och bli inskrivna i aktieboken som ägare.

Återkommer med vart och hur investering kan ske lämpligast.


Vänligen
Marknadstipset - Guldkalven 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar