torsdag 8 mars 2012

Tjäna pengar på den grekiska tragedin

Välkommen till marknadstipset.

Här kommer du som läsare att få ta del av raka aktietips samt tankar om marknaden. Målet är att tjäna pengar. Oavsett om det för dig är att bygga upp ett eget kapital eller om det är att förvalta kapital är det här rätt plats för dig att känna pulsen på marknaden.

Läser i DN idag att Greklands time är slagen (för femtioelfte gången?) De grekiska privata långivarna, obligationsköparna, ska enas om hur skulden ska skrivas ned. Går allt bra är krisen inte längre akut just nu. Börsen går upp, Går ej de privata obligationsägarna med på förslaget, riskerar vi en tids turbulens på marknanden.

En strategi för att tjäna pengar på detta spektakel i är att göra följande.

Vi antar att börsen antingen kommer att bli överförtjust över lösningen eller att börsen kommer att falla på den risk som nu finns för Grekland går i konkurs.

Vi köper därför både sälj och köpoptioner idag. Priset på optioner är lågt då marknaden varit lugn ett längre tag. Tron är att marknaden reagerar på nyheten och gärna överreagerar.

Målet med denna strategi är att se en fortsatt resa över tidigare toppar inom närmaste tiden, om utfallet blir bra.
Blir utfallet istället negativt så har vi en tid med oro framför oss och då börsen gått upp med i runda tal 20% sedan uppgången vid årsskiftet 2011/2012 har vi en del fallhöjd i marknaden.

Alltså i korta ordalag, köp både köp och säljoptioner på omx30 med lösen förslagvis i juni på nivå om 1040.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar