onsdag 2 juli 2014

Investera i guld, första steget

Att intresset för guldaktier är på väg att komma åter, eller ja bara åter nå neutral status börjar bli allt mera tydligt om man ser till det som skrevs. Förra sommaren och över till i våras var det inte trångt i orderboken om man ville köpa.

En historisk lång nedgång av guldaktierna, med mer än 90% av aktievärdet borta, var inget ovanligt i vintras. Vem ville köpa då?
Nu har guldpriset gjort en, vad som tros, vara vändning. I det läget vänder guldaktierna upp med rejält häv på flera gånger guldprisets uppgång.

Om du som investerare då blir intresserad av att investera i guldaktier är det mycket att ha koll på. Sektorn är stor, många bolag tycks vara av Wildes typ, en grop med en lögnare i öppningen. Men det finns många bra bolag att investera i. Det gäller bara att hitta dom.

Framöver ska vi göra lite djupdykningar när vi hittar guldkornen, men för att börja investera kan en guldfond vara ett klokt val. Det finns stora bjässar men även etf:er med fokus på guldjuniorer i Kanada GDXJ samt för större bolag då, GDX.

Men även om detta är fonder med fler aktier så är rörelserna stora. 10-20 % är inte ovanliga i detta marknadsläge. Så sprid köpen samt överinvestera inte. Svängningarna kan bli stora.


Lycka till med guldet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar